Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Senat Carles Mulet, davant l’anunci del PP d’ampliar el termini fins al dia 11 de juny per presentar esmenes als Pressupostos Generals de l’Estat, ha demanat al PP que “acate les sentències i la democràcia” i que deixe amb la seua postura de “torpedinar l’estabilitat que el país necessita amb pràctiques colpistes a les regles del joc” com és manipular al seu antull les institucions.

Per a Mulet, que el PP unilateralment altere el calendari de tramitació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) el mateix dia que acabava el termini per presentar esmenes “en un procés en el qual els grups ens hem esforçat a presentar esmenes per millorar-los, diu molt de la seua serietat i respecte cap als senadors, la feina dels grups polítics i les necessitats del país“, cosa que apunta que la formació conservadora “iniciarà un període marcat pel filibusterisme, el colpisme i la bronca política constant des del primer minut“.

Els populars, compten amb la majoria absoluta al Senat i a la Mesa de la Cambra. “El PP aprofita una volta més les institucions per al seu propi benefici. Esmenar uns pressupostos que han elaborat ells mateixos no deixa de ser com a mínim sorprenent i, si ho fan, és que sabien que eren roïns, de manera que, a més, han demostrat ser uns autèntics cafres” ha assenyalat Carles Mulet, senador de Compromís.

La coalició els ha demanat que “si opten ara per fer uns pressupostos que tracten millor a totes les autonomies i no siguen tan roïns, que deixen de maltractar els valencians, miren en les seues esmenes cap a aquest territori del qual s’han aprofitat en gran manera i donen suport a les esmenes presentades per la coalició als PGE de 2018, que contemplen millores en el nostre finançament, entitat metropolitana, comunicacions, etcètera“.

Per als senadors de Compromís “l’actitud del partit més corrupte d’Europa és de venjança al que ells consideren una traïció. No admeten que hi ha mecanisme democràtics per desbancar un Govern marcat pels escàndols continuats de corrupció de la seua formació que no compta amb els suports suficients per la seua dinàmica integrista” apunta Mulet.

Els senadors de Compromís porten denunciant fa mesos la involució democràtica que està patint el Senat “que ha passat de ser una cambra democràtica a una altra més pròpia de països com Turquia, on es conculquen drets polítics dels senadors, se censuren intervencions molestes, preguntes i sol·licituds que no agraden a la presidència o, unilateralment el seu propi president decideix prorrogar el termini d’esmenes sense haver reunit la Mesa de la cambra“, quelcom “inaudit“.

Compromís ha afirmat que, tot i haver donat suport a la moció de censura, no està d’acord amb els PGE, independentment de qui governe i, per això, no ha retirat el veto a la totalitat. “Són uns pressupostos que castiguen els valencians i valencianes especialment i nosaltres seguirem lluitant per aconseguir la inversió i el finançament que ens correspon“, ha conclòs el grup de senadors.