Bota al contingut principal

La Comissió de Coordinació Institucional de Compromís, òrgan conformat pels principals càrrecs públics de la coalició, ha celebrat l’èxit de la moció de censura contra Mariano Rajoy, i ha mostrat satisfacció perquè el diàleg i la pluralitat hagen aconseguit traure al Partit Popular del govern de l’Estat, en la línia de l’esperit del Botànic i atenent als nous temps que requereix la societat.

Compromís ha recordat que a les eleccions generals de 2016 ja hi havia una diversitat parlamentària que permetia una alternativa política a la dreta de la corrupció i les retallades. Dintre d’aquesta coherència, des de Compromís es celebra que per fi es done la possibilitat d’aconseguir un nou model que tinga al Botànic com a exemple de diàleg i bon govern.

S’obri una nova etapa i des de Compromís es confia que el nou govern pose fi als recursos contra les lleis valencianes existents i permeta al Govern del Botànic desenvolupar les seues polítiques amb els recursos suficients. “Des de Compromís mantindrem la coherència i continuarem defensant les polítiques socials i els interessos valencians davant el nou govern central”. En eixe sentit, el portaveu de Compromís en el Congrés, Joan Baldoví, ha insistit que “és el moment de parlar del contingut i les polítiques que durà endavant el nou govern i no tant de les persones que en formaran part”

Sobre els PGE, des del CCIC han recordat que el Botànic va entrar a governar amb uns pressupostos aprovats per una majoria absoluta del PP, i malgrat tot, van aconseguir donar-los la volta en els primers mesos de govern gràcies a la voluntat política. En este sentit, Mónica Oltra ha manifestat que “en política part de l’honestedat és ser coherent, i per això continuarem defensant les esmenes socials i les que afecten el nostre territori als PGE.  En Compromís donarem suport sempre  a totes les mesures que suposen un canvi profund, no només de regeneració democràtica. No és suficient llevar als corruptes de les institucions,  cal fer polítiques que eviten el caldo de cultiu de la corrupció, així com polítiques socials i territorials com la reforma del sistema de finançament”.