Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes i membre del Patronat de la Institució Firal Alacantina, Mireia Mollà, exigeix a la presidenta del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Isabel Bonig, que aclarisca si el seu partit va abonar o no el pagament d’un sopar en el recinte firal organitzada en 2009 amb motiu de les eleccions europees, com denuncia el diario Información.

La diputada il·licitana considera que “estem davant un capítol més de com un partit pot arribar a considerar a una institució pública com una subseu pròpia. Fa olor d’un altre ‘simpa’ del PP en un recinte firal. Bonig haurà d’aclarir si forma part d’un partit morós o que simplement es va dels llocs sense pagar. És indecent amb la situació econòmica que han viscut els principals recintes firals autonòmics, arruïnades pels governs anteriors, fins a la reestructuració d’aquestes pel Botànic”.

Compromís vol recordar el cas de Fira València, en el qual el PP va deixar un impagament de més de 600.000 euros per l’organització del congrés dels populars en el qual es va revalidar la presidència de Mariano Rajoy en el Partit Popular d’Espanya.

El Consell va heretar IFA i Fira València en una situació insostenible: amb greus dificultats de funcionament i amb un model de gestió que no generava recursos suficients, ni tan sol per a finançar el manteniment de les infraestructures i el funcionament operatiu. Mollà, en aquest sentit, ha sigut crítica amb la gestió del govern del PP en el recinte firal alacantí, que va deixar un deute en 2013 de 70 milions d’euros a causa del projecte frustrat Jardí Empresarial de la Província d’Alacant. El desembre passat, via decret, el Consell del Botànic va assumir el deute d’ambdues institucions, 45,6 milions en el cas d’IFA i 480 en el de Fira València.