Bota al contingut principal

La representant de Compromís al Consell Assessor de RTVE i també portaveu adjunta de Compromís a les Corts Valencianes, Mònica Álvaro, ha afirmat que “des del nostre grup parlamentari lamentem la no compareixença del director del Centre Territorial de RTVE València, Javier Gomar, demà a la Comissió de Radiotelevisió Valenciana i de l’Espai Audiovisual, evitant així donar explicacions sobre les dimissions d’Enrique Pallàs i Arantxa Torres. Però ja anunciem que anem a exigir-li que s’explique davant del Consell Assessor de RTVE”. 

Segons Álvaro, “l’informe jurídic que Javier Gomar ens ha fet arribar fa un seguit de consideracions que no han estat sol·licitades, vaja per davant, al voltant de l’existència del Consell Assessor de RTVE. Però s’oblida d’una cosa: el Consell Assessor existirà mentre no es derogue la llei autonòmica per la qual es crea, i mentre els i les diputades, com jo, tinguem preguntes que fer a la persona que ostenta la direcció territorial de RTVE que, a la vista està, que no vol contestar”.

“Des de Compromís estem abordant totes les vies possibles per tal que el senyor Gomar vinga a les Corts. Hem demanat a la Mesa de les Corts la convocatòria de dit Consell Assessor, per informar-nos de primera mà. La Mesa de les Corts contestà i quedà clar que la Vicepresidenta del Consell Assessor podia convocar. I a finals de maig instàrem en la Junta de Síndics la compareixença”.

“A més a més, este mes de juny, al ple, votàrem els nous membres del Consell Assessor. Un Consell que encara no s’ha convocat, i que quan no hi ha presidència, esta recau a la vicepresidència que assumeix les seues funcions, segons diu el reglament. Però sembla que el PP vol evitar-li a Gomar el tràngol d’haver de donar explicacions d’una gestió que ha provocat dimissions al Centre Territorial de RTVE per una mala praxis d’ell com a director”, ha conclòs la diputada Mònica Álvaro.