Bota al contingut principal

La portaveu d’Infraestructures del grup parlamentari Compromís en les Corts, Belén Bachero, ha posat en valor que, després de dècades de patir els peatges de l’AP-7, després de tres pròrrogues de la concessió per diferents Governs i després de múltiples reivindicacions i reclamacions per part de grups polítics, societat civil i sectors professionals per exigir la gratuïtat de l’AP-7, “per fi sembla que en 2020 deixarem de pagar un peatge que encareix la competitivitat de les nostres empreses, la mobilitat de la nostra ciutadania”.

No obstant açò, la responsable de Compromís ha sigut cauta perquè “encara que l’anunci és molt positiu i esperat per valencians i valencianes, no deixa de ser merament un anunci i ha de materialitzar-se, perquè en aquesta terra estem massa acostumats a anuncis en infraestructures que no es compleixen”.

En aquest sentit, Bachero ha exigit que “es comence a treballar ja en el disseny de les connexions de l’autopista amb els municipis que travessa de manera que estiguen el més avançades possible quan l’AP-7 passe a ser autovia en tot el tram del nostre territori”. De fet, la diputada de Compromís ha recordat que “ja al novembre de 2015 Compromís va presentar una proposta al Consell perquè s’iniciara aquest procés de disseny de connexions amb els pobles. En aquella ocasió, des de la Conselleria d’Obres Públiques se’ns va contestar per escrit que “ja s’havien enviat fins a tres cartes a la que era ministra per tractar els diferents assumptes d’interès comú i per a dissenyar els enllaços que connectaran la futura autovia amb els municipis pels municipis per on pansa”.

En aquell moment, a més a més, el Consell també va manifestar el seu interès de “impulsar actuacions que previnguen les diferents necessitats que el nou règim d’alliberament de l’AP-7 implicarà sobre la resta de la xarxa viària, així com la millora necessària de les comunicacions amb els municipis dels voltants”.

Donats aquests antecedents, la diputada de Compromís ha instat Foment a donar resposta a les peticions iniciades en 2015 pel Consell i a començar a col·laborar amb el Consell “amb fets” perquè els enllaços i les millores viàries siguen una realitat en el termini més breu possible.

Així mateix, ha recordat a l’Executiu central que perquè la liberalització siga una realitat al tancament de 2019 s’ha d’iniciar un expedient previ amb molt temps d’antelació, per la qual cosa ha instat al Govern a començar aqueixos tràmits i “demostrar així que no és només un anunci, sinó un fet”.