Bota al contingut principal

Compromís ha sol·licitat davant el jutjat d’instrucció número set d’Alacant la imputació de l expresident de la Diputació d’Alacant José Joaquín Ripoll i la tècnica apuntada per l’equip de govern del PP com a secretària del Patronat de Turisme Costa Blanca en 2007 i 2008, anualitats en les quals es van produir les contractacions de l’estand de Fitur d’aquest organisme autònom dependent de la Diputació d’Alacant i que investiga la justícia a petició del Fiscal Anticorrupció.

La coalició demana a més al jutjat que amplie els anys investigats en considerar que existeix “una clara continuïtat delictiva” en la contractació dels estands del patronat. Aquesta aconseguiria fins a 2004, sumant interanualment la quantitat total de 3,2 milions d’euros de fons públics que podrien haver sigut defraudats per les empreses Exporigging i Stands Molins.

Explicacions de Dolón

La coalició exigeix al seu torn a l’actual responsable del Patronat, el diputat Eduardo Dolón, que aclarisca el perquè va tancar la comissió de recerca reclamada pel ple de la Diputació d’Alacant que cercava esclarir les ombres de dubte indentificades en la gestió de la institució provincial, especialment en els anys governats per Ripoll, sobre qui penja també una petició de  fiscalia de 16 anys de presó en el cas Brugal.

Compromís vol recordar que Dolón va ser regidor, arribant després al lloc  d’alcalde, d’un iquipo de govern que ja havia contractat amb les empreses adjudicatàries que avui investiga el jutjat d’Alacant i que ja estan processades en una causa similar en l’audiència d’Oriola. L’objecte de recerca del cas Fitur Costa Blanca és el mateix que va centrar la branca valenciana de la Gürtel, que va versar sobre les contractacions irregulars en el muntatge dels estands de la Generalitat Valenciana també en la fira de Fitur.