Bota al contingut principal

Compromís qualifica de “impresentable” la falta de col·laboració del Partit Popular i el diputat provincial de Turisme i responsable del Patronat Costa Blanca, Eduardo Dolón, que fan cas omís des del març passat de la petició del jutjat d’instrucció número set de l’Audiència Provincial d’Alacant al no enviar els expedients de contractació del stand de la Diptuació d’Alacant per a Fitur en 2007 i 2008.

La coalició insta a Dolón al fet que explique el perquè no està encara la documentació en mans del jutge perquè aquest pot conèixer l’abast del presumpte frau de diners públics investigats i que Compromís sosté que es remunta fins al 2004.

La dilació de Dolón a l’hora d’enviar la documentació que reclama el jutjat se suma  a un rosari de traves que el diputat de Torrevella ha posat des de l’inici a un procés que va arrencar amb una comissió d’investigació constituïda a petició del ple provincial i que Dolón, com a president, es va encarregar de dinamitar en tancar-la en fals i en retardar el seu començament.

Compromís recorda que el fet que el PP imposara a Dolón com a president va causar l’eixida de dues dels partits de l’oposició de la comissió. El també exalcalde de Torrevella va negar i va disposar a  Compromís la documentació com va voler, impulsant informes de tècnics contra la labor de fiscalització dels diputats de la coalició.

Compromís vol recordar que Dolón va ser regidor a Torrevella, arribant després al càrrec d’alcalde, d’un equip de govern que ja havia contractat amb les empreses adjudicatàries que hui investiga el jutjat d’Alacant i que ja estan processades en una causa similar en l’audiència d’Oriola. L’objecte d’investigació del cas Fitur Costa Blanca és el mateix que va centrar la branca valenciana de la Gürtel, que va versar sobre les contractacions irregulars en el muntatge dels stands de la Generalitat Valenciana també en la fira de Fitur.