Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha mostrat hui el seu rebuig pel nou maltractament del Govern de Rajoy al relegar València de les xarxes prioritàries de transport transeuropees, el que castiga el transport de mercaderies amb origen i destinació als ports d’aquesta autonomia. Per a Mulet “si bé no és nou el maltractament dels populars a tot el que signifique el Corredor i les comunicacions amb Europa, és probablement l’última punyalada trapera d’un govern corrupte que ha maltractat sense parar a tots els valencians de manera reiterada per totes les vies possibles, les pressupostàries i les extrapressupostàries“.

La coalició lamenta que “lamentablement el PSOE tampoc és de fiar en aquesta matèria, com hem vist al Senat en massa ocasions, on es constata clarament qui mana al PSOE, que fins ara ha actuat com un partit nacionalista andalús, de Susana Díaz i promou sense decor al costat del PP tot el que signifique primar el corredor central i relegar i deixar sense connexió el trànsit de mercaderies pel Mediterrani i la connexió amb els principals ports“, pel que ha anunciat la sol·licitud de compareixença del ministre de Foment , José Luis Ábalos, perquè aclarisca qui va donar les ordres per a aquest nou menyspreu cap als valencians, les seues indústries, ports i connexions en una de les zones més dinàmiques, tot i les poques inversions realitzades en els últims anys.

Compromís realitzarà així mateix sol·licituds de documentació i preguntes sobre aquesta decisió que pot suposar un desincentiu cap a les nostres empreses, inversions i en definitiva creació de llocs de treball. Compromís ha destacat l’interès del Govern valencià per millorar amb els seus pressupostos el trànsit de mercaderies Sagunt-Terol i què suposaria no defensar a capa i espasa posteriorment la vigència i importància d’aquests traçats fins a Saragossa. “El PSOE ha d’actuar com un partit d’Estat, vincular les inversions a les necessitats i pes poblacional, perquè ja estem observant com no hi haurà nou sistema de finançament i es repeteixen les escenificacions de reivindicació davant de Sánchez. Sabem que d’ells no és la culpa d’aquest nou greuge, però tenen la responsabilitat de defensar a Europa la prioritat de les nostres comunicacions, de forma independent i sense ser ostatges dels seus propis grupuscles i interessos compartits amb el PP, com hem vist en massa ocasions“, ha conclòs.

PSOE i PP acaben de rebutjar al Senat, entre les més de 900 esmenes als PGE2018, nombroses propostes de Compromís per millorar les comunicacions per tren amb Aragó, la millora del finançament del Corredor, creació de nodes logístics, connexions dels ports amb ample internacional i traçats. Finalment Mulet ha recordat la precarietat de les comunicacions valencianes i “la poca vergonya dels representants del PP valencià a Madrid que, lluny de retreure el secretisme i comportament dels seus dirigents, es limiten a justificar-los en un moment crucial per a les comunicacions i els mapes de transport del futur“.