Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari Compromís, Fran Ferri, ha contestat a les declaracions fetes hui per la diputada del PP, Beatriz Gascó, sobre el procés contenciós-administratiu que el seu grup té obert per les ajudes al foment del valencià als mitjans que concedeix la Conselleria d’Educació.

Segons Ferri “Gascó ha parlat hui sobre un procediment que ja tenen presentat des de fa temps i que hui han tornat a traure com un refregit. Es tracta d’una qüestió sobre la qual des de la Conselleria ja s’han donat explicacions, estes ajudes es convocaren en pública concurrència i com en totes les altres s’han seguit criteris objectius i transparents”.

Mostra de la transparència i la pluralitat de les ajudes del Consell del Botànic les ajudes als mitjans de comunicació per al foment del valencià en 2017 van arribar a 158 mitjans de comunicació (a 120 en 2016). En canvi els únics anys que el Partit Popular va convocar ajudes a mitjans de comunicació (2014 i 2015) només es van presentar 12 empreses, obtenint ajudes finalment només 8.

Per a Ferri “darrere de tot açò només està l’estratègia del PP de continuar presentant denúncies sense cap fonament per intentar ficar-nos a tots en el mateix pot i tractar de tapar les seues vergonyes en els nombrosos casos de corrupció en què ja han sigut condemnats o continuen estan sent jutjats o investigats”.

“En este cas se suma eixa obsessió compulsiva que té el Partit Popular en denunciar tot allò que va a favor de millorar l’ús de la nostra llengua”, ha conclòs el portaveu parlamentari de Compromís.