Bota al contingut principal

Fa ara poc més d’un any, la comissió d’Energia, Turisme i Agenda Digital del Congrés va aprovar una proposta de la diputada de Compromís, Marta Sorlí, redactada en col·laboració amb Podemos. Aquesta proposta, que va comptar amb el suport del PSOE reclamava la paralització de la Línia de Molt Alta Tensió (MAT) Morella- Almassora. Passat el temps d’aquest acord parlamentari assolit en època del Govern del PP, l’exposició pública del nou traçat de MAT ha evidenciat que l’Executiu de Rajoy va fer cas omís al Congrés. Per aquest motiu, Compromís ha presentat ja en el Congrés diverses preguntes parlamentàries per a saber si el nou Govern de Pedro Sánchez i del PSOE va a donar compliment de l’acord que ells mateixos van votar quan estaven en l’oposició.

“El projecte de Molt Alta Tensió és un despropòsit, i el PSOE, ara en el Govern, així ho va subscriure quan estava en l’oposició, en votar a favor de la nostra proposta de paralitzar la MAT de Castelló. Volem saber quines són les intencions actuals del Govern de Pedro Sánchez sobre aquest tema i si va a paralitzar la línia com va defensar en el seu moment”, ha manifestat la diputada de Compromís en el Congrés, Marta Sorlí.

Per aquest motiu, Compromís ha presentat d’urgència en el Congrés sol·licituds de documentació per a accedir a l’informe d’impacte ambiental, així com al d’utilitat pública i ha formulat una pregunta escrita per a saber què opinió li mereix ara al Govern del PSOE el Projecte i si pensa paralitzar-ho.

16 MUNICIPIS AFECTATS

Per la seua banda, la diputada de Compromís i presidenta de la comissió de Medi ambient dels Corts, Belén Bachero ha recordat que “també en la càmera autonòmica Compromís va presentar una proposta per a paralitzar el projecte que comptava amb el rebuig de nombrosos municipis i de barris com el de Benadressa, a Castelló”.

Bachero ha subratllat que “en els Corts, a l’octubre de 2016 el PSOE i Podemos van votar a favor dela proposta de Compromís i volem saber si ara els socialistes han canviat de semblar o si van a donar compliment d’un acord que establia la paralització de la MAT i, si no es poguera paralitzar, el soterrament en el traçat”.