Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha fet pública avui la resposta del nou Govern a la pregunta formulada per la coalició per conèixer les pretensions del nou Govern amb les rodalies al Maestrat “ja que ens constava que el retard era evident, s’incomplien els terminis i ens temíem una nova punyalada més d’un PP que no ha demostrat el més mínim interès en les rodalies al Maestrat i que va arribar a votar en solitari en la moció de Compromís quan els va exigir al Senat“, ha assenyalat Mulet.

En la seua resposta, l’executiu afirma que “En relació amb l’assumpte interessat, s’assenyala que el Govern anterior, en el Consell de Ministres del dia 15 de desembre de 2017, va establir la relació d’Obligacions de Servei Públic corresponents als serveis de transport ferroviari de viatgers competència de l’Administració general de l’Estat en la xarxa ferroviària d’interès general, que hauran de ser prestats per RENFE viatgers, SA En aquest Acord van ser inclosos els serveis ferroviaris de “Mitja Distància” a la xarxa convencional corresponents a la relació Castellón-Vinaroz. (Sic), però, no es va arribar a subscriure el nou contracte que hauria d’haver formalitzat el Ministeri de Foment i RENFE Viatgers, SAen el qual s’haurien d’haver desenvolupat els detalls de la prestació d’aquest servei, de manera que aquest Govern posarà especial interès en aprovar el contracte i incloure-hi les millors condicions possibles de prestació dels serveis Castellón-Vinaroz“.

Per a Mulet, “l’anterior Govern va mentir, era impossible, com hem vist, donar servei immediat i més enllà de les declaracions en premsa, no van donar cap pas en gairebé mig any, sabien que era necessari subscriure un nou contracte amb RENFE per desenvolupar la prestació del servei que, recordem, no és tècnicament un rodalies sinó simplement ampliar les freqüències dels regionals amb tot el que això significa, de nou succedanis. Sabien que els pseudorodalies no arribarien així ni en 2018, ni el 2025. De nou el PP va mentir descaradament a la gent de les comarques de Castelló, creant expectatives que sabien perfectament eren falses i impossibles, deixant córrer el temps“.

El portaveu de Compromís ha exigit a l’exministre de la Serna i els representants populars castellonencs que es disculpen amb la gent de la Plana i el Maestrat. “El PP es creu que pot mentir reiteradament de manera impune, el partit de la Gürtel va robar a mans plenes les arques públiques, ens va infrafinançar, infrainvertir a les nostres comarques i s’ha dedicat a mentir-nos amb anuncis, per després no fer res per materialitzar-los. Que a aquestes dates, set mesos després, no existisca el contracte, ni data prevista, demostra la sang freda del govern del PP per mentir conscientment. I de la mateixa manera, serem igual d’exigents amb el nou govern del PSOE. Si estem així també és per l’oblit històric que els governs del PSOE han tingut amb el País Valencià“.

Mulet igualment ha exigit que el Govern espanyol respecte la denominació oficial de Vinaròs, “tant és PP que PSOE, fan servir sense rubor 1 toponímia no oficial per denominar al capdavant del partit judicial del Baix Maestrat, el que demostra el nul respecte a la normalització toponímica dels pobles valencians. Vinaroz no és res“.