Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís a les Corts, Mireia Mollà, ha portat aquesta vesprada al Parlament valencià la polèmica pel presumpte treball de l’alcalde popular d’Orihuela, Emilio Bascuñana, en la Direcció Territorial de Sanitat d’Alacant.

Mollá ha realitzat una pregunta a la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, per demanar la informació que disposa l’administració sobre el fet que Bascuñana “estigués cobrant durant sis anys sense tenir un lloc on anar a treballar en la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant “.

Segons ha explicat Mollà “eldiario.es, mitjà de comunicació que ha destapat aquest cas, va revelar que entre l’1 de novembre del 2007 i el 7 de gener de 2014, Bascuñana va estar en una adscripció funcional a la Direcció Territorial de Sanitat a Alacant després de deixar la seua consulta en el centre de salut Álvarez de la Riva d’Orihuela, sense que conste cap activitat ni la seua presència física la Direcció Territorial. Així, Bascuñana cobrava com a metge de família, és a dir, 3.900 € bruts al mes, que en 14 pagues suposava 55.000 € a l’any, és a dir, més de 330.000 € en aquest període, mentre se suposava que treballava en la direcció territorial “.

“Les explicacions que ha donat l’alcalde d’Orihuela davant aquesta informació és que té mala memòria i no recorda si va demanar vacances, baixes o lliurances perquè ell tenia un sistema d’assessorament particular”. Per a Mollà “això recorda al màster fals de Cifuentes o el de Pablo Casado, com és possible que es tinga sis anys sense conèixer-se l’activitat de Bascuñana perquè el tenia un sistema d’assessorament particular? A més, Bascuñana cobrava complements que no li corresponien com són les guàrdies, que era impossible que fes-ne per la seua adscripció a la Direcció Territorial “.

Per a la diputada de Compromís “l’alcalde d’Orihuela té ara un estat d’amnèsia sobre aquest període, però té temps de donar argumentacions escandaloses com comparar la seua situació amb la dels assessors dels grups polítics, una justificació que el deixa molt mal perquè posa més dubtes de per a qui estava treballant en aquest període, per al Partit Popular? “.

Segons Mollà “després d’acreditar-ho tot el que coneixem sobre aquest cas, Emilio Bascuñana ha d’abandonar ja l’alcaldia d’Orihuela i no esperar que el PP ho deixe caure de cara a les eleccions de 2019”.

La Consellera de Sanitat, Ana Barceló, ha informat a continuació en el ple de Les Corts que el seu departament no ha trobat cap document descriptiu de les funcions suposadament encomanades, ni l’objecte, ni el contingut, ni la missió del treball de Bascuñana a la direcció Territorial d’Alacant. Així mateix, tampoc hi ha constància entre els funcionaris que hi treballen que Emilio Bascuñana fes acte de presència física en aquelles dependència on tampoc consta que tingués despatx.