Bota al contingut principal

El diputat de Compromís diu que “l’experiència ens ensenya que des del Consell prometen sempre col•laboració quan són a la UJI, però que després se n’obliden”.

El diputat per Castelló de Compromís, Josep Maria Pañella, ha assegurat que “el rector de la Universitat Jaume I va parlar ben clar, en l’acte d’inauguració del curs acadèmic, sobre les inversions necessàries per a la consolidació definitiva a Castelló de Ciències de la Salut; i des del Consell, ni que fora de manera ambigua, se suposa que van recollir aquest repte, començant pel mateix president de la Generalitat. Com va dir la professora Purificació Escribano, adreçant-se directament al president, esperem que incentiven i no retallen la inversió universitària. Però des de Compromís sabem que, com ens ensenya l’experiència, lamentablement el PP promet el que els seus interlocutors volen escoltar, quan es troba en un acte institucional com aquest, però després fa el que vol a l’hora de ficar negre sobre blanc eixes promeses. I és que l’actual govern valencià té altres interessos a defensar, els d’universitats privades i confessionals, interessades en que estudis públics com els de medicina no entrebanquen la “paradeta” que tenen muntada”.

Pañella ha afirmat que “justament per això, vigilarem amb molt de deteniment que les promeses d’inversions per a la UJI, i més concretament per a Ciències de la Salut, estiguen correctament reflectides en els pressuposts de la Generalitat per a l’any vinent. I, cas que no siga així, com ens temem, a més de presentar les esmenes corresponents per mirar de corregir-ho, denunciarem davant de l’opinió pública castellonenca el doble llenguatge del PP respecte a la nostra universitat pública, i demanarem que la pressió social els obligue a rectificar. I les nostres afirmacions no es basen en la desconfiança per la desconfiança, sinó en una trista experiència d’anys en què s’han donat situacions semblants”.