Anar directament a les notícies

Compromís presenta un projecte alternatiu a l’ampliació de la V-21 més econòmic, sostenible i respectuós amb l’horta

Publicat el en Medi Ambient

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, i la diputada de Compromís a les Corts, Graciela Ferrer, han presentat este dilluns en roda de premsa la proposta alternativa de la coalició al projecte d’ampliació del tram Carraixet-València de la V-21, una proposta més sostenible, econòmica i respectuosa amb la Llei de Protecció de l’Horta impulsada pel Govern del Botànic.

“Des que vam conéixer el projecte d’ampliació dissenyat pel Ministeri de Foment, en eixe moment dirigit pel Partit Popular, des de Compromís hem treballat per oferir una proposta alternativa capaç de millorar l’accés nord a la ciutat de València, i protegir els més de 80.000 metres quadrats d’horta afectats pel projecte del PP. Un projecte depredador amb el territori que, malauradament, ha adoptat el nou ministre socialista, José Luis Ábalos, a qui li hem demanat la paralització de les expropiacions dels terrenys afectats, així com una reunió urgent per a poder presentar-li la nostra proposta i començar a treballar de forma conjunta, amb totes les parts interessades, en l’elaboració d’un nou projecte, i en la necessitat d’impulsar les inversions que donen resposta a les veritables necessitats de mobilitat de les valencianes i els valencians” ha explicat Baldoví.

Per al portaveu de Compromís al Congrés, “la gestió sostenible de la mobilitat en l’àrea metropolitana de València passa per promoure i facilitar l’accessibilitat a través del transport públic, racionalitzant la necessitat del transport motoritzat privat. L’eixamplament de les vies ràpides d’accés a la ciutat responen a una concepció obsoleta del transport metropolità i no resolen la gestió del flux de tràfic. Des de Compromís defensem el transport públic i no motoritzat per fer les ciutats més habitables i amb millor qualitat de vida per a les persones. En aquesta línia, reclamem al govern central les inversions necessàries per garantir una xarxa de ferrocarrils de rodalies i de transport metropolità eficaç i ambientalment sostenible“.

Per la seua banda, la diputada Graciela Ferrer, ha explicat de forma més detallada, en què consisteix la proposta alternativa de Compromís al projecte d’ampliació de la V21. “En estos moments la ciutat de València disposa de quatre carrils d’eixida cap al nord que arrepleguen el tràfic provinent de diferents punts de la ciutat: la ronda nord, Primat Reig l’avinguda d’Aragó, i l’avinguda dels Tarongers. Gràcies a això, mai, ni en els moments de major concentració de tràfic, es produeixen retencions ni en l’autovia d’eixida, ni en l’avinguda de Catalunya, ni en la prolongació de Serreria o Tarongers”.

“Actualment, l’entrada nord de la ciutat concentra tot el tràfic provinent de la V21 en la redona del Mirador i el túnel de l’avinguda Catalunya. Els dos carrils d’entrada, paral·lels als d’eixida en la prolongació de Serreria (carrer Enginyer Fausto Elio), estan executats des de fa anys, però, mai no es va fer la connexió d’entrada des de la V21. Per a Compromís, la opció més viable és prolongar el tercer carril del vial d’entrada a València entre l’Eixida de Port Saplaya i el pont sobre la via fèrria on acaben els carrils ara sense connexió. En este punt, el tercer carril d’entrada, es pot convertir en una eixida normal d’autopista, connectant amb els carrils inutilitzats a hores d’ara, per sota la V21”.

“Amb això, protegim pràcticament tot el sòl d’horta afectat pel projecte d’ampliació del PP, millorem la mobilitat dins de la ciutat al distribuir el flux d’entrada, reduïm el temps de viatge dels conductors, i fem un ús eficient i responsable dels recursos públics a l’apostar per la reutilització d’una infraestructura ja executada i sense ús. Per tant, es tracta d’una proposta més eficient en termes econòmiques i més respectuosa amb el medi ambient, el nostre patrimoni i les persones que viuen i treballen en l’Horta de València i Alboraia” ha conclòs Ferrer.