Bota al contingut principal

La portaveu de Compromís a la Comissió de Polítiques d’Igualtat de Gènere i LGTBi a les Corts Valencianes, Mª Josep Ortega, ha demanat a la direcció del València Club de Futbol (VCF) que “iguale les condicions econòmiques de les jugadores de la cantera amb les dels jugadors. Cal que els directius reconsideren la seua postura i que si decideixen cobrar, siga una mesura aplicable a tota l’escola deportiva i que no es discrimine per raó de sexe”.

Segons Ortega, “no hi ha cap argument que justifique prendre una mesura com aquesta, que provoca desigualtat de gènere entre les xiquetes i els xiquets. Aquest tipus de discriminacions són les que fan que a l’esport homes i dones no siguen iguals, que no tinguen les mateixes oportunitats ni el mateix reconeixement”.

“Un equip de futbol com el VCF no pot presumir de dedicar part del pressupost a programes d’igualtat de gènere mentre aplica tarifes diferents en funció del sexe dels i les jugadores. Des de Compromís esperem que els representants del club de futbol recapaciten sobre aquesta discrepància de criteris i apliquen de manera transversal la igualtat de gènere en totes les àrees de la seua activitat esportiva”. 

“Precisament, per tal d’evitar situacions com aquesta que s’ha produït a la cantera del VCF amb el cobrament de quotes només a les xiquetes, la també diputada de Compromís, Marian Campello, i jo estem treballant en una proposta per a combatre les desigualtats de gènere a l’esport”, ha explicat Mª Josep Ortega.