Bota al contingut principal

Carles Mulet, senador per Compromís, ha registrat una sèrie de preguntes escrites perquè siguen contestades pel Govern després de conèixer la notícia que el rei emèrit va utilitzar a Corinna Zu Sayn-Wittgenstein com a testaferro per ocultar patrimoni. “Una família que sense ser votada viu de les arques públiques i eludeix obligacions fiscals és intolerable, siga qui siga. Sembla ser que Juan Carlos I d’Espanya no té prou amb mantenir una vida de privilegis a costa de la ciutadania que, a més, crea entramats per no pagar impostos en aquest país “ha argumentat Carles Mulet.

En els últims anys els escàndols han esquitxat a la Corona. Des del viatge a Botswana, passant per l’empresonament de l’ex Duc de Palma, la monarquia i els membres de la família Borbó estan més qüestionats que mai.

Al Senat es manté l’impediment de poder preguntar directament per la Corona i, malgrat això, la coalició valencianista ha emès preguntes al Govern de l’Estat espanyol sobre la informació que es publica hui al voltant de la figura del Rei emèrit. “És impensable que en una democràcia en ple segle XXI seguisca existint la possibilitat que una família, tenint com a únic mèrit el cognom, puga ocupar una institució i participar de la presa de decisions. Més inimaginable és encara que, tot i que existisca, no es puga preguntar per ella a la Cambra Alta, en estar vetada aquesta possibilitat “ha replicat el portaveu de la coalició.

Les preguntes que ha registrat Compromís al Senat busquen saber si el Govern de l’Estat espanyol té pensat adoptar mesures per lluitar contra una possible evasió de patrimoni i obligacions fiscals, així com si entre les persones que es van acollir a la Amnistia Fiscal del Govern del PP , es trobaven Juan Carlos I o Corinna. “No ens estranyaria que el Rei emèrit també es acollís a l’Amnistia de Montoro, on grans celebritats de l’evasió de capitals de l’Estat espanyol es troben reflectides. És una autèntica vergonya que es facen servir els mitjans polítics per encobrir robatoris a la ciutadania” ha afirmat el senador territorial.

D’altra banda, Mulet ha mostrat la seua preocupació en vistes que tot apunta que el Govern de l’Estat espanyol no contemple cap mesura a prendre sobre la possible evasió de capitals del que fos Rei, Juan Carlos de Borbó. “Volem saber també si el Govern ha quantificat els diners robats per aquests ciutadans i si es té prevista l’obertura d’alguna investigació o procediment sancionador. La impunitat sembla ser que és l’arma que millor controlen “ha conclòs Mulet.