Bota al contingut principal

El Grup Compromís en les Corts ha presentat hui en registre una proposta perquè el Consell realitze gestions amb el Ministeri de Foment per aconseguir que els enllaços ferroviaris entre València i Castelló siguen gratuïts per als usuaris i usuàries. La proposta es produeix després de la interrupció i reducció de serveis per les obres de la segona fase de la implantació del tercer carril entre la capital del Túria i la de la Plana.

 “Aquestes obres estan generant problemes d’horaris, interrupció de freqüències i fins i tot el trasbordament dels passatgers de tren a l’altura de Puçol. No solament són molèsties horàries, sinó que és una deficiència de servei que els usuaris i usuàries no haurien de pagar”, explica la portaveu de Compromís en la comissió d’Infraestructures de les Corts.

Bachero, que ja va reclamar la gratuïtat del servei quan es van iniciar els treballs de l’anterior fase del tercer carril, considera que “ara, en plena època estival, quan la imatge turística del nostre territori està en joc, des de l’Administració, des de Foment s’han d’arbitrar solucions i aquesta pansa per la gratuïtat del servei”, detalla.

Per a la responsable de Compromís, la falta de planificació del Govern Central en matèria d’infraestructures del País València ha sigut “lamentable”, amb “inauguracions d’un AVE que no és AVE per part de Rajoy, que va arribar tard i malament, i que a més va venir acompanyat d’una infinitat d’avaries. Després del calvari de les anteriors obres, i els problemes generats per l’AVE ‘de mentida’, ara la ciutadania es veu obligada a suportar la interrupció de la comunicació en aquest transport públic, i açò no és de rebut”. Per aquest motiu, Bachero reclama l’actual Executiu central que “done mostres de més sentit comú i atenga aquesta proposta per compensar, mínimament, les molèsties que se li estan generant a la ciutadania”.