Bota al contingut principal

Compromís mostra la seua satisfacció pel pla d’ajudes sostenibles aprovat este divendres a la Diputació d’Alacant amb una modificació de crèdits que ha tingut el vot de la coalició i dels diputats del PP . Este grup d’ajudes, que suma 25 milions d’euros, finalment condensa la proposta feta per Compromís perquè  estes subvenciones estigueren atorgades amb criteris objectius i després de que el conjunt de subvencions a dit valorat en 8 milions haguera estat apartat i redistribuït entre tots els pobles.

La coalició considera que el pla aprovat és la prova de que una altra Diputació és possible. La desestimació per part del PP del paquet d’ajudes a dit que havia pactat amb el PSOE i que Compromís havia posat en dubte per via judicial ha sigut essencial perquè este pla isquera endavant amb el vot dels diputats Gerard Fullana, José Manuel Penalva i Lluis Pastor. El nou pla, a banda de llevar unes subvencions que Compromís qualificava de discriminatòries, suposa que els pobles alacantins tinguen un 40% més d’inversió com es pot comprovar a la taula de dades adjunta a esta nota.   

“Podem estar més d’acord  o menys amb els criteris, però el que és cert és que ara tothom sap per quin otiu rep uns diners o altres, existeix justícia i igualtatd’oportunitats”, ha destacat el portaveu al grup de la Diputació, Gerard Fullana. “Hem vist que una altra forma de gestionar és possible. Compromís va arribar a la Diputació amb un projecte de canvi per a unes institucions ancorades en el passat i amb una gestió clientelista dels diners amparada pel bipartidisme. El posicionament nostre ha estat decisiu perquè esdevinguera este nou pla que ha passat de tenir ajudes objectives de 17 milions a 25 milions. Amb este nou pla 90 pobles es beneficiaran d’una partida que abans únicament anava a para a uns pocs pobles privilegiats”.

Compromís demostra així que està en favor del diàleg i el consens, i que quan la proposta és resultat d’un debat polític en el marc de la legalitat i la justícia en el repartiment Compromís recolza els dictàmens. La modificació de crèdit que avala el pla ha sigut aprovada pels vots de populars i valencianistes, l’abstenció de socialistes i el vot en contra d’Esquerra Unida.

Un nou repte: 14 milions per a obres i serveis

Fullana ha explicat que el nou repte de la coalició és que el president de la Diputació, César Sánchez, complisca amb la seua paraula del març passat quan va prometre que els pobles que s’havien quedat fora dels plans d’obres i serveis estarien en un altre projecte de subvencions. La coalició vol que la institució repartisca el remanent de 14 milions dels pressupostos e incloga els pobles que van quedar de forma injusta fora del pla d’obres en el pacte proposat pel president de la Diputació.