Bota al contingut principal

El síndic del grup parlamentari de Compromís, Fran Ferri, després de conèixer que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha declarat la nul·litat d’onze articles del decret que regula l’ús del valencià a l’administració, ha manifestat que “amb aquesta sentència queda clar que el PPCV s’ha convertit en un partit que va en contra de l’ús del valencià en la vida quotidiana dels i les valencianes”. 

Segons Ferri, “esta sentència, que es deriva del recurs interposat per dos diputats del Partit Popular contra el Decret 6/2017 de la Generalitat Valenciana, provoca que ara mateix els valencians i les valencianes que parlen valencià estiguen discriminats davant l’administració. Cal recordar que moltes de les mesures que contemplen els onze articles anul·lats estaven incloses al Decàleg d’Ares del Maestrat que el mateix PP va impulsar el 2003”.

“Des de Compromís creiem que el valencià ha de tindre un ús destacat en l’administració i estar al mateix nivell que el castellà. Per això cal el suport dels poders públics com el decret que va aprobar el Govern valencià i que el PP ha atacat de forma irracional, demostrant que ha entrat en una deriva antivalenciana i centralista, competint amb Ciudadanos en els seus atacs a la nostra llengua. Creiem que som una majoria de valencians i valencianes qui volem que tant el valencià com el castellà tinguen el mateix respecte per part de tots els partits i institucions”, ha conclòs Fran Ferri.