Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió de Medi Ambient de les Corts Valencianes, Belén Bachero, qui en els últims dies ha mantingut reunions amb entitats i col·lectius preocupats per la línia de Molt Alta Tensió (MAT), ha manifestat que “Compromís presentarà les al·legacions contra la MAT al seu pas per Benadressa (Castelló) en la línia que plantegen les associacions veïnals d’aquest barri de Castelló”.

Bachero ha recordat que “la línia de Compromís respecte de la MAT està molt clara, perquè en el seu moment ja vàrem aconseguir que la Diputació, en la passada legislatura, aprovara una moció per a prestar assessorament legal respecte a aquesta autopista elèctrica als municipis que ho sol·licitaren. A més, Compromís ha aconseguit durant aquesta legislatura acords tant en les Corts com al Congrés perquè es paralitze el projecte i, si no es poguera paralitzar, perquè es soterrara la infraestructura en el seu recorregut per les comarques castellonenques, des de Morella a Almassora”.

En aquest sentit ha insistit que “Compromís ha deixat clar que està al costat de les persones, del desenvolupament sostenible, contra els impactes paisatgístics, ambientals i contra els efectes nocius per la salut de les persones d’una infraestructura que només genera benefici per a les grans elèctriques, però no per als usuaris. El nostre posicionament respecte de la MAT és molt clar. Estarem al costat dels veïns de Benadressa i al costat de la ciutadania i donarem cobertura legal, en forma d’al·legacions, a les propostes que ens plantegen”.

“Cal recordar que immediatament després d’eixir a exposició pública el nou traçat de la MAT fa poques setmanes, des de Compromís en el Congrés, la diputada Marta Sorlí va presentar sengles peticions de documentació per a conèixer si l’actuació comptava amb els informes ambientals i tècnics necessaris i també va formular una pregunta al Govern per a saber què posició anava a prendre ara l’executiu socialista. Compromís està treballant en tots els fronts, des de l’àmbit municipal, passant per les Corts i pel Congrés, per aconseguir frenar o, com a mínim, minimitzar els efectes de la MAT per a la ciutadania”, ha afegit la diputada Bachero.