Bota al contingut principal

Compromís ha decidit que el sentit del seu vot en la votació del dèficit i el sostre de despesa serà l’abstenció en coherència amb la postura del Govern del Botànic, que ja es va abstenir en el Consell de Política Fiscal i Financera.

El grup de Compromís al congrés insisteix que la ministra ja coneix les reivindicacions dels valencians i valencianes perquè aquesta abstenció es converteixi en un sí. Hui s’obre una oportunitat perquè el Govern faça les coses de manera diferent i mantinga un diàleg fluid i constant amb la resta de forces polítiques.

La coalició pensa que, tot i que la proposta de sostre de despesa del Partit Socialista dóna més aire a l’economia, no resol el greu problema d’infrafinançament dels valencians i les valencianes. Un territori que és una anomalia democràtica del sistema autonòmic, una comunitat pobre que aporta com una rica.

Compromís considera que la solució als greus problemes ‘ infrafinançament no passa per endeutar-se més sinó per un mecanisme de transició que compense la diferències entre comunitats autònomes mentre s’aprova el model just de finançament autonòmic.

Els valencianistes celebren que Sánchez haja rectificat i ha anunciat els seus plans d’aprovar el 2020 el nou model, Compromís exigeix un calendari concret perquè el nou sistema de finançament siga una realitat.