Bota al contingut principal

El portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Juan Ponce, ha mostrat hui el rebuig de la seua formació a la intercepció per part de l’exèrcit israelià del primer barco de la Flotilla de la Llibertat que pretenia portar ajuda humanitària a Gaza.

Segons explica Ponce “com ha ocorregut en anteriors ocasions Israel ha impedit l’arribada a Gaza de la Flotilla de la Llibertat, formada per tres vaixells amb activistes de diversos països, que no tenia altra intenció que evidenciar l’injust bloqueig marítim i econòmic al poble palestí, tractant de trencar-lo fent-los arribar una ajuda humanitària consistent en subministraments mèdics d’urgència”.

“Condemnem el bloqueig marítim a què se sotmet la població palestina resident a Gaza, no podem estar callats davant l’impediment l’arribada d’ajuda humanitària. El bloqueig a què està sotmesa l’única porta al mar de Palestina és una flagrant violació del dret internacional que empobreix i dessagna als seus habitants. Des de Compromís volem reiterar la solidaritat amb el poble palestí que porta patint 65 anys de neteja ètnica, colonització i ocupació militar per part d’Israel”, ha conclòs Ponce.