Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en Les Corts, Paco Garcia Latorre, li ha recordat a la síndica del PP, Isabel Bonig, que pateix d’un “profund desconeixement de la Llei de Coordinació i la realitat de la policia local en la Comunitat Valenciana”, després de què la líder del populars reclamara ahir la creació d’un foro de participació de les institucions i els sindicats policials per arribar a consensos sobre contractacions temporals de policies.

Segons li recorda el parlamentari de Compromís, “eixe foro plural ja existeix, és la Comissió de Coordinació de Policies Locals, que recull la llei i que està en ple funcionament”. A més, “tant el dictamen del Consell d’Estat com diverses sentències prohibeixen tindre policies contractats interinament”. De fet, el Decret Llei que establia una moratòria fins desembre per poder nomenar interins, han tingut una incidència mínima, ja que només s‘han nomenat uns 200 agents, xifra que no supera ni el 2% del total d’efectius de policia local en tota la Comunitat”.

El diputat de Compromís recorda que la nova Llei vindrà a recomposar les plantilles de la Policia Local que el PP va retallar i deixar sota mínims amb les taxes de reposició i limitacions en les ofertes d’ocupació, no sols amb un nou Decret de Consolidació de llocs estructurals ocupats per personal interí, sinó amb un altre nou Decret que unificarà en l’IVASPE (Institut Valencià de Seguretat Pública i Emergències) la selecció de tot el personal, ajudant i facilitant a les entitats locals a la incorporar a nous agents d’una forma àgil i ràpida.

Igualment, la nova Llei també preveu la possibilitat de jubilacions anticipades dels agents locals, davant l’imminent avançament de l’edat de jubilació de les forces de seguretat locals per part del Ministeri de Seguretat Social.

Tots estos temes i molts altres han estat debatuts i consensuats en la Comissió de Coordinació, avançant-se a les necessitats que puguen tindre els ajuntaments en un futur pròxim. “No com ha fet el PP en les darrers 10 anys, que va deixar caure les plantilles de policies locals més d’un 10 per cent, reduint el número total en prop de 1.000 agents”.

Garcia destaca així mateix que el Govern del Botànic aposta per la seguretat pública local referenciada en les Policies Locals, com a element vertebrador del territori i com a futura base de la que ha de ser una Policia Autonómica pròpia.