Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha anunciat hui la presentació d’una sol·licitud d’indult davant del Ministeri de Justícia perquè estudie el cas dels condemnats de Fraguas (Castella la Manxa) després d’haver reconstruït i retornat de l’oblit a aquest antic municipi castellà.

El senador territorial valencià ha indicat que condemnar per delictes d’usurpació, contra l’ordenació del territori i haver de fer front a responsabilitats civils quantioses “és tremendament injust per als afectats, quan observem diàriament com delinqüents perillosos són premiats amb unes sentències extremadament suaus que escandalitzen l’opinió pública, els multimilionaris efectes de la corrupció urbanística que ha quedat impune i sense responsables i com, en altres casos, les sentències són exemplaritzants amb l’objectiu que siguen dissuasòries d’actuacions similars“, ha assenyalat.

Els senadors Carles Mulet Jordi Navarrete han rubricat aquesta petició davant el ministeri i sol·licita aquesta mesura de gràcia “davant la qual hi ha una clara posició de milers de persones i un elevat consens, com s’ha pogut veure a partir de les milers de signatures recollides i suports rebuts dels antics veïns“. D’altra banda el Govern assegura desconèixer les peticions de plataformes com change.org i altres que s’han bolcat amb els repobladors de Fraguas “quan es tracta de casos molt mediàtics i escandalosos i no serien necessàries peticions de tercers“, ha assenyalat el portaveu de Compromís a la cambra alta. El Govern no ha donat ni una sola explicació a Compromís de les mesures que s’estan adoptant per frenar la despoblació en el medi rural de zones com les afectades.

Mulet ha recordat que “aquestes persones van posar el seu gra de sorra a contribuir a la lluita contra la despoblació rural, en un poble abandonat, on no molestaven a ningú, apostant per energies renovables, homenatjant als antics veïns que van ser forçats a abandonar-lo i rehabilitant un poble que va ser destruït. No creiem en les figures com l’indult, ja que en ocasions són atorgades a persones amb un currículum molt discutible, però si existeixen, han de ser per gent com la de Fraguas“.