Bota al contingut principal

El diputat de Compromís Enric Bataller ha registrat una bateria de preguntes parlamentàries en el Congrés perquè el Govern esclarisca quan declararà la zona de l’incendi de Llutxent com a catastròfica, com ja li han demanat els ajuntaments de Gandia i Llutxent. L’incendi forestal ja ha arrasat més de 3.500 hectàrees i un perímetre de 35 quilòmetres.

Bataller ha preguntat al govern de Sánchez per les mesures excepcionals que pensa prendre per a la ràpida regeneració de la zona i ha instat l’executiu a incorporar en els pròxims Pressupostos Generals de l’Estat dotacions específiques per a reforçar els mitjans humans i materials destinats a la prevenció i lluita contra els incendis en el territori valencià.

El diputat valencianista considera que per a acabar amb aquests dolorosíssims incendis és imprescindible que l’Estat s’implique més en la lluita contra la desertització que provoca el canvi climàtic: “La Generalitat Valenciana es gasta el 70% del seu pressupost en atendre els pilars del nostre benestar, sanitat, educació i serveis socials. Necessitem un millor finançament per a fer front a problemes tan recurrents com els incendis”.

Des de Compromís insisteixen que el govern de Sánchez ha d’aprovar urgentment un mecanisme de transició que compense les diferències entre comunitats autònomes mentre s’aprova el model just de finançament autonòmic.

El diputat ha aprofitat per a agrair l’esforç i la professionalitat a totes les persones que estan treballant per a acabar amb aquesta catàstrofe.