Bota al contingut principal

El Síndic de Compromís a les Corts Valencianes, Fran Ferri, ha reaccionat a l’anunci del Consell i de l’Ajuntament de València en el qual s’ofereixen com a port d’acollida per a l’Aquarius. En este sentit ha destacat que “el poble valencià és un poble solidari i acollidor. El Consell i l’Ajuntament de València una vegada més volen donar la mà a les persones que estan en situació d’emergència a la Mediterrània”.

Ferri recorda que “no podem girar-nos d’esquena a la Mediterrània i deixar que el mar es convertisca en un cementeri de vergonya”, en referència al degoteig de morts que s’estan produint a la Mediterrània a causa de la crisi migratòria.

Davant la negativa inicial del govern de Sánchez d’acollir l’Aquarius a les costes espanyoles, Ferri ha manifestat que “els valencians i valencianes hem demostrat capacitat i voluntat d’acollida, així com ho han fet altres territoris, davant una situació per a la qual cal una política europea d’acollida que reconega que hi ha un efecte fugida” i ha advertit que “cal que Pedro Sánchez estiga a l’altura de la solidaritat mostrada pels diversos territoris de l’estat espanyol i oferisca una oportunitat a estes persones”.

Una vegada anunciat per l’executiu estatal que els ports espanyols podran acollir l’Aquarius, Ferri es mostra content perquè “el Consell i l’Ajuntament de València s’han posat des del primer moment del costat de les persones i han demostrat novament la seua solidaritat, forçant així la decisió de Sánchez”.