Bota al contingut principal

El portaveu adjunt de Compromís a les Corts Valencianes, Juan Ponce, ha defensat hui l’“excel·lent gestió” de la vicepresidenta Mónica Oltra al capdavant d’Igualtat i Polítiques Inclusives enfront de les crítiques de la diputada del PP Maria José Català i ja recordat que “és lamentable que Català isca a la palestra per a acusar el Consell d’anar-se’n de vacances quan ella no ha donat la cara davant de la premsa des de mitjans del passat mes de juliol”.

A tall d’exemple, en matèria de dependència, Ponce ha recordat “els avanços de la gestió de Mónica Oltra que són avalats, per segon any consecutiu, per l’Observatori de la Dependència, quan reflectix a uns informes la bona marxa d’estes ajudes en la Comunitat Valenciana, una de les autonomies on més avança la gestió a la dependència”. Així, “des de juliol de 2015 s’ha reduït la llista d’espera en 24.967 persones i en estos moments ja s’atén 70.343 persones a través d’algun servici o prestació econòmica”.

Per altra banda, Ponce ha demanat a Català que “s’ajuste a la veritat”, ja que “amb el Consell del Botànic el risc de la pobresa o exclusió social (indicador AROPE) en la Comunitat Valenciana ha baixat més que la mitjana estatal, quasi un punt percentual més”. Així, durant el període 2014-2017 la baixada de la taxa AROPE estatal ha sigut d’un 2,6% mentre que el descens en el territori valencià ha sigut d’un 3,4%”. “La taxa de pobresa a la Comunitat Valenciana ha millorat amb el Consell del Botànic, i ha de millorar encara més, després que amb el PP augmentara any rere any”, ha assegurat Ponce.

El portaveu adjunt de Compromís ha lamentat que el PP demane explicacions sobre el compliment del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista perquè “com a partit sota-signant hauria de saber que el seu compliment es revisa quan passe el primer any de vigència”.

Política de suport a les famílies

Juan Ponce també ha explicat que la política de suport a les famílies valencianes “és una prioritat per al Consell del Botànic en el seu conjunt” amb iniciatives com #XarxaLlibres, que garanteix la gratuïtat dels llibres de text, o l’eliminació del copagament farmacèutic a les famílies monoparentals.

Ponce ha recordat que la conselleria de Mónica Oltra ha impulsat una “equiparació real entre les famílies nombroses i les monoparentals”, que ha portat de la mà un increment exponencial en el registre de famílies monoparentals, ja que “per primera vegada servix d’alguna cosa comptar amb el carnet”.

Alhora, el portaveu adjunt de Compromís ha destacat que la renda valenciana d’inclusió “suposa una important millora en les quanties així com augmenta el nombre de membres de la unitat familiar, i pot arribar en el cas de sis persones a més de 800 euros, que si s’incrementa amb el 25% que hi ha previst per a ajudes a l’habitatge i consum energètic es pot elevar per sobre dels 1.000 euros”