Bota al contingut principal

Compromís demanarà en el ple de la Diputació d’Alacant previst per al proper 5 de setembre el cessament del vicepresident de la institució i alcalde de Busot, Alejandro Morant per les seues declaracions racistes, en les quals apostava per deportacions massives d’immigrants així com mostrava la seua voluntat perquè la descendència de les persones migrants nascudes a Espanya no tinga dret a la nacionalitat espanyola.

Compromís emporta al ple que inaugura el nou curs polític a la institució provincial governada pel PP les declaracions racistes de Morant. El polític, que davant el devessall de crítiques va llevar el seu missatge de la xarxa social on va publicar-lo, mai ha volgut retractar-se de les seues idees. Al contrari, Morant s’ha reafirmat al respecte en altres ocasions als mitjans, emmarcant com a part del seu pensament les frases expressades del darrer 5 d’agost.

La proposta d’acord oferida per la coalició contempla una reprovació del vicepresident per part del ple i una sol·licitud al president de la Diputació, César Sánchez, perquè exercite les seues competències i cesse al primer edil de Busot. La iniciativa també duu una proposta per a que la institució organitze una campanya pagada amb la partida de publicitat institucional dependent de Presidència contra el discurs antiinmigració dels sectors de l’extrema dreta.

Compromís aporta dades d’organismes internacionals en el seu document, rebatent arguments com els de Morant, favorable a tancar les fronteres davant “la invasión silenciosa que acabará con el mundo occidental convirtiéndolo al Islam”.

“Cap institució pública pot ignorar aquest tipus de manifestació perquè situa a la institució al costat de l’extrema dreta. Un càrrec públic no pot fer aquest tipus de declaracions. No es pot permetre, i menys quan ve de les files d’un partit com el PP, que ni tan sols va assolir complir amb un 15% del pacte europeu per acollir a persones refugiades”, ha considerat el portaveu adjunt i signant de la proposta, José Manuel Penalva.