Bota al contingut principal

El Senat ha registrat, després de l’aturada de l’estiu, la moció dels senadors de Compromís, Carles MuletJordi Navarrete, que reclama que l’Estat assumisca el deute del Consorci València 2007, igual que es va fer en altres esdeveniments similars com van ser les exposicions de Sevilla i Saragossa o les olimpíades de Barcelona.

És peremptori liquidar el deute total que arrossega aquest organisme, que ha heretat decisions no sempre ben meditades, el que se suma a la infrafinançament que pateix l’autonomia i el maltractament inversor de les últimes dècades a la capital valenciana pel que fa a infraestructures, que només han deixat deutes com a conseqüència de la megalomania dels que van precedir en la gestió als actuals governs local, autonòmic i estatal, amb les seues factures sense pagar“, ha retret el portaveu de Compromís al Senat i del grup Mixt, Carles Mulet.

Els senadors de la coalició han remarcat que tal deute de 454,09 milions d’euros suposa “un llast” i “un greuge” amb aquestes altres autonomies. “Mentre unes van veure liquidat el seu deute, a d’altres se’ns incrementa el deute reconegut cada dia que passa i, si hi va haver una solució per a elles, ha de haver-la també a Brussel·les per a nosaltres, ja que aquesta llosa és difícilment assumible per als valencians“.

Mulet ha retret els problemes amb què s’està trobant l’autonomia amb les contrapartides del Govern a canvidel vot favorable del representant autonòmic i votar a favor dels objectius de dèficit proposats pel Ministeri d’Hisenda en el Consell de Política Fiscal i financera (CPFF) de la setmana passada. “Si tota l’ajuda per a la nostra autonomia seran problemes per un tema local de València, que poc beneficien el conjunt de l’autonomia, seguirem igual, ja que ens van vendre això com una pluja de milions que no serà tal. S’ha de complir amb el País Valencià i ser lleial amb els nostres ciutadans, sense pasteleos, perquè invertir ací i assumir aquest deute és una situació de justícia i no de mercadeig o de negociacions pel que, si no és possible per problemes de competència que l’Estat assumisca el deute, que les contrapartides arriben per la via pressupostària, tal com ens mereixem“, ha conclòs Mulet.