Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en les Corts Valencianes, Mònica Àlvaro, ha registrat preguntes parlamentàries per a conèixer la legalitat o no de la contractació per part del Consell del PP d’una empresa privada per a elaborar discursos i respostes parlamentàries. Àlvaro ha formulat aquesta pregunta després de conèixer-se que Typsa, una empresa que figura entre les investigades pel projecte del circuit urbà de Fórmula 1 a València que va provocar milions en sobrecostos, va realitzar tot tipus de treballs per al Govern de Francisco Camps, entre els quals figuren l’elaboració de respostes parlamentàries per diverses Conselleries, entre elles per a la que dirigia l’actual Presidenta del PP, Isabel Bonig, quan era consellera.

En concret, la diputada de Compromís requereix que es determine si la externalització de respostes del Consell al Parlament Valencià pot suposar algun tipus de vulneració de la Llei de Protecció de Dades. “La majoria de preguntes que es formulen al Consell tant des del Parlament com des d’altres institucions requereixen, per a la seua resposta, de l’accés a expedients, documents i projectes que l’Administració ha de preservar perquè contenen dades personals”.

Per aquest motiu, Àlvaro afirma que “a més de les explicacions polítiques que hauria de donar Bonig per aquest fet, des de Compromís considerem que s’ha de determinar a quin tipus de documents va tenir accés aqueixa empresa, per si s’haguera vulnerat el dret d’algun ciutadà o ciutadana i per si s’haguera accedit a documentació que hauria d’haver preservat l’Administració”.

Ens sembla una poca vergonya que una empresa investigada, que evidentment té interessos particulars, siga l’encarregada de respondre a les preguntes que els representants públics formulem als qui ens governen”, ha conclòs Àlvaro.