Bota al contingut principal

El diputat de Compromís en les Corts, Paco Garcia Latorre, ha manifestat que “tal i com va quedar palès a l’últim Debat de Política General de la Comunitat Valenciana, les formacions que integrem el Botànic seguim amb les exigències al Govern d’Espanya en una matèria de caire municipal com és la Seguretat Pública i la Policia Local. Per això esperem que Sánchez no deixe en l’estacada a milers de policies, com va fer el PP quan va bloquejar la tramitació del Decret de Jubilació Anticipada dels Policies Locals, i aprove definitivament la norma”.

Segons Garcia Latorre, “el Consell ha donat passos valents en millorar les condicions del col·lectiu de la Policia Local, aprovant una nova Llei de Coordinació, la qual incideix en dos eixos fonamentals: acabar amb la precarietat i consolidar els llocs interins; i en segon lloc, habilitar mecanismes més àgils de selecció per incorporar a nous agents”.

“Aquest últim eix preveu les possibles jubilacions anticipades que pogueren derivar-se del Decret de Jubilació Anticipada al que es va comprometre l’anterior Govern del PP, però que finalment va bloquejar i mai va tramitar. Per això, des de Compromís i des de les formacions del Botànic es va presentar i es va aprovar una Proposta de Resolució en les Corts Valencianes reclamant que abans que finalitze l’any, el nou executiu de Sánchez aprove aquesta norma, la qual permetrà rejovenir les plantilles i donar possibilitat de noves incorporacions als Cossos de Policia Local de tot l’Estat”.

A més a més, “des de Compromís també esperem que Presidència de la Generalitat complisca amb el col·lectiu de la Policia Local Valenciana i, tal com es va aprovar en Les Corts, es done tràmit definitiu aquest mes de setembre al Decret de Consolidació, una mesura que ja ha conclòs tots els seus tràmits administratius i està a expenses únicament dels informes de l’Advocacia de la Generalitat”.

“Aquesta mesura suposarà poder acabar amb la precarietat en els cossos policials i eliminar en un breu espai de temps la figura de la interinitat en la seguretat pública local”, ha conclòs el diputat Paco Garcia Latorre.