Bota al contingut principal

El Ple del Congrés ha donat llum verda per unanimitat a la comissió d’investigació sobre el cas Castor registrada per Compromís i Units Podem. La diputada de Compromís, Marta Sorlí, ha celebrat que el parlament espanyol investigue les irregularitats del projecte i depure les responsabilitats polítiques pertinents.

Sorlí ha aprofitat per a avançar els plans de Compromís en la comissió: “La primera petició de compareixença que registrarem serà la del director de la concessionària ACS, Florentino Pérez, eixe senyor intocable que s’ha estat emportant indemnitzacions milionàries de les arques públiques en contractes foscos”

La diputada considera que”tothom coneix el que ha tret l’empresa ACS del projecte fallit, més de 2.400 milions d'euros, però aquesta investigació servirà per a conéixer l’altra cara de la moneda i saber què treien del Castor els càrrecs implicats del PP i PSOE”.

“Quan es parla de l’estafa del Castor els representants del Partit Popular i del Partit Socialista sempre es llancen les culpes de l’un a l'altre, ara veurem que hi ha de cert en este encreuament d’acusacions”, ha afegit la representant de Compromís.

En la seua intervenció a tribuna Sorlí ha argumentat deu raons pels quals la comissió de recerca havia d’obrir-se:”1. El Castor va ser un vestit a mesura fet per a Florentino Pérez, 2. Sense previsió d’accidents greus, 3. Sense plans d’emergència interior, 4. Sense informe de seguretat, 5. Sense estudi d’afeccions econòmiques, 6. Sense estudi d’impacte arqueològic, 7. Sense estudi d’impacte sísmic, 8. Va provocar 300 terratrémols en el Maestrat, 9. En la construcció es va passar d’una despesa inicial de 700 milions d’euros a 1200 milions d’euros de cost i 10. La indemnització d’1.350 milions d’euros es va pagar d’;urgència, amb el doble d’interessos i a través de la factura de la llum”.