Bota al contingut principal

Arran de l’aprovació de la moció presentada per Compromís al Senat per a exigir al govern la gratuïtat de l’AP-7 una vegada finalitze el contracte d’explotació, i davant la negativa del Govern de Pedro Sánchez d’aclarir si té intenció d’aplicar un nou cànon, euroviñeta, peatge bla o compensació econòmica pel seu manteniment més enllà de 2019, Compromís ha encetat una campanya per les principals comarques afectades per a exigir al Govern central l’alliberament de l’AP-7, i la creació de noves connexions per Alcalà de Xivert, Almenara, Tavernes de la Valldigna, Gata de Gorgos i Calp.

No volem promeses buides. És l’hora que l’Estat complisca amb la seua paraula, allibere l’AP-7 i es comprometa a no aplicar cap compensació econòmica pel seu manteniment a cap empresa concessionària. A més, reclamem bonificacions per als usuaris de l’AP7 en el territori valencià idèntiques a les aplicades a Catalunya” ha manifestat el senador de Compromís, Carles Mulet.

“El greuge cap als valencians i valencianes és intolerable i inassolible. Mentre una gran part de la ciutadania de l’Estat espanyol gaudeix d’autovies gratuïtes finançades per fons europeus o pel govern central, uns altres han d’abonar quantitats desorbitades per l’ús de carreteres segures que, com en el cas de l’AP-7, ja fa molts anys que han estat pagades. Per no parlar de l’estat en què es troben les carreteres estatals que discorren paral·leles a l’autopista per culpa de la manca d’inversions i l’elevada intensitat del tràfic, com és el cas de l’N-340, una de les carreteres més perilloses i amb més accidents mortals de tot l’Estat espanyol”.

En aquest sentit, la diputada per Castelló, Marta Sorlí, ha informat que des de Compromís s’exigirà al Ministeri de Foment la creació de nous accessos a l’AP-7 per Alcalà de Xivert, Almenara, Tavernes de la Valldigna, Gata de Gorgos i Calp, que s’afegiran als ja reclamats per la Generalitat.

A un any i tres mesos de l’alliberament d’aquesta autopista, el govern encara no ha informat quines insfraestructures té pensat construir per fer d’aquesta via una carretera últil per a les persones que hi viuen a prop. Aquesta és una reclamació justa i necessària per a garantir la seguretat de les veïnes i els veïns dels municipis on creuen les carreteres de l’N-332 i l’N-340, com és el cas d’Oliva o Bellreguard, i descongestionar molts dels trams d’aquestes vies que alberguen alguns dels punts negres més mortals de tot l’Estat espanyol, com és el cas d’Alcalà de Xivert”.

Esperem que Pedro Sánchez i el ministre valencià, José Luis Ábalos, tinguen la valentia de posar fi a aquesta situació, i es comprometen a fer realitat totes aquestes inversions. Des de Compromís estarem darrere per a exigir que els nous Pressupostos Generals de l’Estat deixen de maltractar a les valencianes i els valencians”.

Per la seua banda, la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, ha explicat que des de la coalició s’organitzaran actes als principals municipis de les comarques afectades per l’AP-7 per a explicar la proposta de Compromís, i es presentaran mocions tant als ajuntaments com a les diputacions provincials, per aconseguir que el govern central “pose fi a una injusta situació que du allargant-se més de 40 anys”.