Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís, Mónica Oltra, ha denunciat que el govern del PP no trau des de l’any 2009 l’Ordre de subvencions per la qual es concedeixen les ajudes destinades a finançar programes i activitats de prevenció de la SIDA i foment d’associacions d’ajuda i atenció psicosocial als pacients seropositius.

Per a Oltra “està decisió del govern del PP és una gran irresponsabilitat pels passos enrere que suposa en la lluita contra VIH en un moment de repunt dels casos de contagi, sobre tot en persones joves”.

“No hi ha cap dubte –ha afegit la parlamentària de Compromís- que la millor medicina per a lluitar contra la incidència real de la SIDA és la prevenció així que no es comprensible que el Consell haja retirat estes ajudes”.

Segons Oltra “la nefasta situació econòmica de la Generalitat, conseqüència de la gestió del PP, no pot ser excusa per a retallar programes de caràcter social que són bàsics com és la prevenció de la SIDA o l’atenció a persones seropositives”.

En este sentit la diputada de Compromís ha registrat una pregunta parlamentària en Les Corts dirigida al Consell per a demanar explicacions per la retirada de les ajudes a estos programes i activitats de prevenció del VIH.