Bota al contingut principal

El senador territorial de Compromís, Carles Mulet, ha demanat un esforç a l’administració per reforçar les mesures contra la ludopatia i en especial per a la protecció dels menors davant la disminució de l’edat en la que s’inicien en aquesta addicció als afectats i els canvis tecnològics que s’han donat i que en res han ajudat a frenar l’expansió del joc.

La coalició ha presentat per a això una moció al Senat, que ja ha estat criticada pel sector, però que tracta d’aportar una visió crítica i alhora positiva perquè aquests negocis que estan florint per tota la geografia espanyola es lleven l’espina clavada amb els casos de ludopatia. “Les associacions d’ajuda als afectats denuncien els regals inicials de diners per apostar, cosa prohibida per llei i la complexitat de lluitar contra la publicitat anunciada per celebritats de l’esport en tots els mitjans de comunicació“, ha assenyalat. El joc online està augmentant a un ritme d’un 13% anual segons l’últim informe trimestral. Les empreses autoritzades tributen en ocasions en territoris on la fiscalitat és més baixa “cosa que el Espanya hauria de tenir en compte ja que el volum de negoci en línia va arribar als 10.000 milions d’euros en 2016“.

La coalició ha reclamat racionalitzar la publicitat davant el constant bombardeig “el que suposa un problema especialment entre els joves ja que es propaga fàcilment a causa de la inexistència de barreres o regulacions que garantisquen aspectes com la seua edat real“, pel que han reclamat mesures de protecció als més vulnerables i campanyes específiques de lluita contra la ludopatia i per un joc responsable.

Per a això, segons plasmen en la moció, és necessari restringir la publicitat en horari infantil, portals web i xarxes socials, la col·laboració de les comunitats autònomes, multes més altes a les sales de joc que permeten l’entrada a inscrits en el Registre de exclosos d’accés al joc, condicions tributàries a l’Estat espanyol dels guanys, mesures més dures d’accés, limitacions en la separació de metres de distància entre salons de joc, així com campanyes en pals, TV, ràdio i internet alertant dels perills d’un ús irresponsable del joc.