Bota al contingut principal

La portaveu adjunta del grup parlamentari Compromís en les Corts, Mireia Mollà, s’ha referit hui als tres informes oficials que li ha lliurat la Conselleria de Sanitat que corroboren que l’alcalde d’Oriola, Emilio Bascuñana, va cobrar sense treballar en la direcció territorial de Sanitat d’Alacant. Per a Mollà “després d’unes evidències tan contundents de la indecència en la carrera política de Bascuñana i de les seues flagrants mentides en aquest tèrbol assumpte a l’alcalde d’Oriola no li queda una altra opció que dimitir”.

Segons explica la parlamentària de Compromís, “tant la direcció territorial de Sanitat a Alacant, com el departament de Recursos Humans de la Conselleria, com el departament de Salut d’Oriola han certificat en els seus informes que Bascuñana va estar cobrant durant sis anys sense acudir al seu lloc de treball en la direcció territorial de la Conselleria de Sanitat a Alacant”.

Bascuñana va cobrar 50.000 euros anuals bruts durant aqueixos anys en els quals no consta, per a cap dels tres organismes oficials que han realitzat els informes, cap activitat ni la seua presència física la Direcció territorial.

“Estem davant una situació fraudulenta que Bascuñana no ha sabut explicar –ha afegit Mollà- i que ho inhabilita políticament per a seguir exercint càrrec públic algun. Davant la negativa a assumir les seues responsabilitats i dimitir el torn ha de ser del Partit Popular, que té l’obligació d’exigir a l’alcalde d’Oriola que deixe els seus càrrecs. Mentre no actuen en aquest assumpte tant Bonig com Casado seran còmplices de donar empara a la indecència que contínua embrutant la imatge d’Oriola”.

Per a Mollà “també Ciudadanos queda en evidència perquè van anar els culpables que la moció de censura per a tirar a Bascuñana de l’alcaldia d’Oriola no obtinguera els suports necessaris per a seguir avant. Ciutadans ha de replantejar-se la seua postura en l’Ajuntament d’Oriola, sinó acabaran la legislatura sent la crossa necessària de la indecència del PP”.