Bota al contingut principal

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha demanat al Govern que tinga en compte a la localitat de Santa Magdalena de Polpis, on viuen gairebé 800 persones i que ADIF contemple aquesta parada en els futurs serveis de Rodalies que s’han de posar en funcionament el mes que ve. “Si, com el Govern va contestar a Carles Mulet la passada setmana, encara no estan signats els contractes entre Foment i Renfe Viatgers SA, potser és el moment que s’encoratge a l’empresa pública ADIF per incloure aquesta parada, que beneficiaria als seus veïns“, ha indicat.

En l’actualitat els usuaris de la localitat han de desplaçar-se, tot i tenir baixador al seu terme municipal, a les estacions d’Alcalà de Xivert o Benicarló-Peníscola. “Per això proposem condicionar aquesta estació, situada a tan sols 600 metres del nucli urbà, amb màquines expenedores perquè puguen utilitzar-la, cosa que hauria de pagar el propi ministeri ja que dins dels Pressupostos de 2018 i de les Obligacions de Servei Públic es van pressupostar set milions d’euros que començaran a gastar-se gairebé al final de l’exercici, de manera que han d’existir romanents suficients per afrontar aquestes xicotetes inversions que millorarien notablement la connectivitat, possibilitats i qualitat de vida d’aquesta població“, ha abundat el senador que ha recordat que “el PP va arribar a proposar a l’ajuntament d’Alcalà de Xivert que la Generalitat pagués la seua màquina expenedora, quelcom tan insultant com quan obertament al Senat van demanar a la Generalitat que pagara si volia tindre trens de Rodalies“.

Els representants de Compromís al Senat ja van denunciar l’error “tàctic” que pot suposar la situació d’haver-hi estacions sense servei com la de la Ribera de Cabanes, Alcossebre o Santa Magdalena. “Si volem que l’arribada i ús dels trens fins al Maestrat siga un èxit, s’han de posar tots els mitjans per a això i no actuar amb la desgana que s’està veient i prestigiar un servei des del minut ú, amb una bona gestió i correcta utilització dels recursos“, ha conclòs.

Compromís va ser la primera formació que va aconseguir revertir la situació de bloqueig que patia la petició de trens al Maestrat, amb la presentació d’una moció que va ser aprovada per tots els grups amb el vot en contra del PP i que proposava crear un nucli de rodalies a Castelló per habilitar l’arribada de trens fins a Tortosa. Posteriorment va exigir, com finalment va passar, la inclusió de la línia en les Obligacions de Servei Públic, reunions amb ADIF-Renfe i Foment i ha presentat desenes d’esmenes als comptes generals de l’Estat per crear aquest servei, demanar explicacions pels problemes amb els maquinistes, trens i estacions no accessibles, etcètera.