Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, ha exigit hui al Govern espanyol que seguisca els passos d’Alemanya i cessament en la venda d’armament a l’Aràbia Saudita, pels grans dubtes existents sobre el seu paper en el respecte cap als drets humans i en el cas de l’assassinat del periodista Jamal Khashoggi.

Mulet ha retret que el Govern no s’haja decidit abans a intervenir en un assumpte que ha avergonyit al món sencer, arran de la possible carnisseria perpetrada amb un periodista crític i s’ha preguntat “Qui són els nostres socis amb els quals el monarca no dubta en fer-se fotografies? i Quant costa fa negoci la indústria armamentística del nostre país?“. La coalició coincideix amb la postura expressada per Angela Merkel, Regne Unit i França de suspendre la venda d’armes i demanar aclariments sobre els fets “de manera urgent“.

Segons el senador “Espanya ha de manifestar-se i expressar-se en l’exterior en la línia ideològica de l’actual Govern i de qui el mantenen i donen el seu suport i que lamentablement estan situats a les antípodes d’aquesta classe de presumptes comportaments d’Estat, que ens recorden a èpoques fosques del nostre propi país i a les macabres desaparicions forçoses de dictadures. Molts sentim vergonya de tenir socis comercials en els quals està molt en dubte el seu respecte pels Drets Humans, la intervenció al Iemen i tot el que va envoltar a la desaparició del periodista Khashoggi“.

Mulet ha recordat “la falta de transparència” de l’Aràbia amb la desaparició del periodista, que havia denunciat els abusos del país a la guerra del Iemen amb els bombardejos indiscriminats contra zones residencials i infraestructures civils i altres violacions greus del dret internacional dels drets humans i del dret internacional humanitari.