Bota al contingut principal

La Comissió de Sanitat i Consum de les Corts Valencianes ha aprovat per unanimitat, en la sessió d’este matí, una proposta de Compromís per tal que la sanitat pública valenciana incorpore places de podòlegs i podòlogues, dotant-les de les infraestructures i recursos necessaris per a garantir una assistència de qualitat a la sanitat pública valenciana. 

Segons explica la portaveu de Compromís a la Comissió de Sanitat, Isaura Navarro, “actualment aquesta especialitat, amb contades excepcions com l’Hospital Doctor Peset, l’Hospital General Universitari d’Elx i els hospitals per a pacients crònics, no està integrada en el sistema sanitari públic de salut i s’exerceix fonamentalment de forma autònoma en l’àmbit privat. L’objectiu és donar atenció integral en podologia”.

“A més a més, la incorporació dels podòlegs i podòlogues al sistema valencià de sanitat pública serà de gran utilitat posat que molts problemes senzills acaben convertint-se en complicacions més greus per la dificultat que suposa haver d’anar a les clíniques podològiques privades, que no són accessibles econòmicament per a totes les persones. La podologia no pot dependre de la capacitat econòmica del pacient”.

“D’altra banda, el tràmit legal ja està fet donat que al País Valencià l’article 7 del Decret 70/2013, del Consell, pel qual s’ordenen diverses categories de personal estatutari de l’Agència Valenciana de Salut, ja va incorporar la categoria estatutària de podòleg o podòloga com a grup professional A2, establint entre les seues funcions les activitats dirigides al diagnòstic i tractament de les afeccions i deformitats dels peus, mitjançant les tècniques terapèutiques pròpies de la seua disciplina”, ha conclòs la diputada Isaura Navarro.