Bota al contingut principal

El Ple del Congrés ha aprovat la moció de Compromís per garantir que a partir del 31 de desembre de 2019 no s’aplicarà cap classe de cànon, peatge tou o
eurovinyeta als usuaris de l’AP-7. Compromís ha comptat amb 246 vots favorables, de la suma de Partit Popular, Units Podem, Ciutadans, ERC, i amb les 94 abstencions dels diputats del PSOE i del PNB.

Marta Sorlí, la diputada proponent, ha celebrat que el parlament haja donat un mandat clar al Govern: “Des d’avui Sánchez i Ábalos saben que l’única opció per a l’AP-7 és l’assumpció per part de l’estat en 2020 i la gratuïtat total per a les persones  usuàries”.

La moció aprovada insta al Govern a no realitzar nous tràmits que permeten una nova pròrroga de la gestió de l’AP-7 i al fet que no s’aplique cap cànon o “peaje blando”. La iniciativa pretén bonificar el 50% de l’import de peatge als vehicles pesats i eximir del pagament de peatge als vehicles lleugers al territori valencià, com ja ocorre a Catalunya des d’agost.

A més la iniciativa també contempla dotar pressupostàriament les connexions de la via amb Vinaròs, Alcalà de Xivert, Benicàssim, Vila-real, Almenara, Sagunt, Alzira, Tavernes de la Valldigna, Gandia, Oliva, Ondara – Gata de Gorgos, Calp i Altea.