Bota al contingut principal

Governs locals i grups en l’oposició del PP en la Marina Alta i la Marina Baixa van participar de les campanyes de difamació articulades des del diari gratuït Més Portal, una autèntica fàbrica de fake news actualment investigada per la Fiscalia per la possible comissió dels delictes d’extorsió i amenaces als governs progressistes, concretament de Compromís.

El Verger, Pego, La Nucia, Calp, Raifol, Senija, Teulada… Són els noms d’alguns dels pobles des dels quals el PP ha ajudat a difondre presumptes articles amb aparença de notícies, bé per a enaltir postures sostingudes pel Partit Popular, bé per a compartir en xarxes fake news sobre l’acció de govern de Compromís o persones relacionades amb la coalició, les quals mai van obtenir dret de rectificació malgrat reclamar-se. Són múltiples els exemples de sintonia entre el presumpte mitjà i el PP: a Benissa, el compte oficial del partit feia autèntics ‘corta-pegas’ d’editorials de Més Portal indissimuladament i els compartia en xarxes com una posicionament oficial.

21.000 euros de César Sánchez i posicions contradictòries

La versió del PP, coneguda el dia que diversos mitjans van publicar la denúncia del fiscal, que Més Portal també ha extorquit a ajuntaments del PP fa aigües. Solament César Sánchez, president de la Diputació provincial i alcalde de Calp, va concedir 21.000 euros a aquest mitjà des de les institucions que gestiona. El PP compartia sense miraments tots els atacs a càrrecs de la Compromís i altres forces progressistes i ara no s’aclareix en si és un mitjà d’informació a l’ús.

Compromís considera que el PP ha jugat amb foc i ara diu voler penedir-se malgrat que cau constantment en la contradicció respecte a la seua relació amb el, també, portal online de notícies (masportal.net, actualment en desús després de la denúncia de fiscalia). És significatiu que el dimecres passat el ple provincial, controlat per Sánchez, votara en contra d’una moció de Compromís per a no seguir finançant a un fals mitjà com a aquest i que l’endemà passat, divendres, el ple de Calp votara la mateixa moció de Compromís perquè l’Ajuntament deixara de subvencionar el diari. 

La coalició vol recordar que entre els ajuntaments que s’han negat a facilitar la inversió realitzada en aquesta fàbrica de fake news es troben l’Ajuntament d’Alacant, ciutat en la qual Més Alacant (de la mateixa empresa) poc temps després que el PP i dos trànsfugues prengueren l’alcaldia, i La Nucia, governat pel vicepresident de la Diputació, Bernabé Cano.