Bota al contingut principal

La diputada de Compromís al Congrés, Marta Sorlí, ha registrat la sol·licitud de compareixença de l’actual ministra de Transició ecològica i anterior Secretària d’Estat de Canvi Climàtic, Teresa Rivera Rodríguez, després de la sentència del Tribunal Suprem que obliga el Govern a tornar els costos del Castor que es van pagar a través de les factures de la llum.

Compromís vol que Rivera explique quines mesures prendrà el Govern per complir la recent sentència que indica que no es poden repercutir en empreses i ciutadania els despeses de manteniment de les instal·lacions de gas Castor i que, per tant, s’han de reintegrar els ja cobrats.

La diputada Sorlí s’ha celebrat la sentència: “Per fi la justícia reconeix que la ciutadania no ha d’assumir els costos de l’estafa Castor. El PP i el PSOE han volgut hipotecar 30 anys la factura de la llum de milions de famílies condemnant a pagar pels seus pufos”.

Per Sorlí: “Cada nova sentència demostra que el Castor va ser en vestit a mida per a l’empresa de Florentino i els costos no poden recaure sobre la ciutadania. Ni mitjançant la factura de la llum, ni mitjançant les arques públiques, el Govern ha de prendre les mesures necessàries perquè pagui qui va autoritzar aquest despropòsit “

El Ple del Congrés va donar llum verda al setembre a la comissió d’investigació impulsada per Compromís sobre el cas Castor perquè s’investiguin les irregularitats del projecte es depuraran les responsabilitats polítiques pertinents.