Bota al contingut principal

La diputada de Compromís i presidenta de la Comissió d’Educació i Cultura en les Corts Valencianes, Marian Campello, ha explicat hui que dins de les esmenes conjuntes als pressupostos autonòmics de 2019 “n’hem proposat una que arreplega un increment de 10.000 euros per a la partida que contempla el Misteri d’Elx, una de les mostres artístiques i culturals més destacades arran del territori valencià que, a més a més, és Patrimoni de la Humanitat des de 2001”.

Segons Campello, “amb la crisi econòmica, el Misteri d’Elx va patir unes fortes retallades. Per això hem proposat que el pressupost d’enguany s’incremente en 10.000 euros addicionals, fent un esforç pressupostari amb l’objectiu de posar en valor l’autoestima dels propis il·licitans per Elx”.

D’altra banda, “juntament amb aquest increment dels diners per al Misteri d’Elx, també hem impulsat, com a esmena conjunta, que la Fundació Miguel Hernández tinga un augment de 10.000 euros en els comptes autonòmics per a 2019. Estem parlant de dos esmenes als pressupostos que demostren que els valors culturals de les comarques del Sud estan presents en les prioritats de la Conselleria d’Educació i Cultura i del conjunt del Govern del Botànic”, ha afegit Marian Campello.