Bota al contingut principal

El portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví, ha registrat una Proposició no de Llei on es demana el Govern impulsar mesures que protegiscan la lactància materna.

La iniciativa de Compromís explica els avantatges de la llet materna tant per al nadó com per a la dona; fomenten al desenvolupament cognitiu i sensorial i protegeixen el nadó de malalties infeccioses i cròniques, així com prevenen a la mare de desenvolupar un càncer d’ovari o mama.

La proposta ve impulsada per un macroestudi publicat a la revista “The Lancet” el qual indica que gràcies a l’increment de la llet materna es podrien evitar a l’any fins 823.000 morts de nens i nenes menors de cinc anys. L’OMS assenyala que s’hauria de rebre lactància materna fins als dos anys juntament amb alimentació complementària.

“Espanya és el país tercer país de la UE amb la taxa de natalitat més baixa, això es deu principalment a la difícil situació en què es troba la dona a l’hora de conciliar la maternitat, el treball i la lactància”, ha explicat Baldoví.

Baldoví ha demanat “que aquesta situació canvie i l’estat espanyol s’equipare a altres països europeus com Suècia o el Regne Unit. S’han de consolidar mecanismes i lleis que li permetan complir amb la seua responsabilitat de protegir, promoure i donar suport a la lactància materna.”

Per això Compromís exigeix la no discriminació de les dones, garantint les condicions adequades per a l’extracció i emmagatzematge de la llet materna, així com condicions adequades que facilitin la conciliació laboral de la dona.