Bota al contingut principal

La portaveu adjunta de Compromís en Les Corts, Mònica Àlvaro, ha contestat les declaracions realitzades hui per la portaveu del PP, Maria José Catalá, respecte als centres de menors, “unes declaracions que causen vergonya perquè Catalá s’atreveix a dir que des de la Conselleria es falsegen dades sense aportar ni una sola xifra”.

“No és la primera vegada que des del PP s’usen les polítiques sobre els menors amb esta frivolitat així que tornem a instar a Catalá a què treballe amb més rigor en un tema tan sensible com ho són els menors tutelats”, ha assenyalat Àlvaro.

La parlamentària de Compromís recorda que la Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives ha impulsat un nou model d’atenció en centres d’acolliment infantil que supera la inacció que caracteritzà la gestió del PP, este nou model contempla un reforç dels equips d’atenció en un 61%, i una reducció en el nombre de xiquets i xiquetes en cada centre, s’ha establert una atenció més especialitzada i individualitzada”.

“Per molt que des del PP es vullga tergiversar la situació, la realitat és que la nova política d’acolliment residencial i protecció infantil està suposant una inclusió activa, igualtat de tracte i no discriminació, millorant la vida d’estos xiquets i xiquetes. Hi ha un increment pressupostari tangible i innegable des del 2015 fins a l’actualitat destinat a eixe nou model residencial. Des del 2016 fins l’actualitat s’ha incrementat exponencialment el nombre de menors estrangers no acompanyats acollits al nostre territori, la qual cosa fa que puntualment es supere alguna ratio a la que aviat se li dona solució”.

Així mateix la conselleria que dirigeix Mónica Oltra ha apostat clarament perquè els xiquets i xiquetes tutelats per la Generalitat estiguen en famílies d’acollida, per això a més de campanyes de foment de l’acolliment, s’han millorant les quanties per acolliment i la qualitat en l’atenció i seguiment dels acolliments, s’ha remarcat des de Compromís.