Bota al contingut principal

Compromís porta a la sessió plenària de dimecres a les Corts Valencianes, de mà de la seua diputada Marian Campello, una proposta per a la millora de les condicions laborals de les treballadores del calcer i les cambreres de pisos. Uns sectors, segons la diputada il·licitana, “més feminitzats i precaritzats del teixit productiu valencià”.

Entre els diferents punts d’acord figuren propostes com el reconeixement dels anys treballats en l’economia submergida de les aparadores per al còmput de la seua pensió de jubilació, el reconeixement de les malalties professionals fins ara no reconegudes o la prohibició a la Generalitat de subvencionar o licitar serveis a empreses que vulneren el que consideren “els drets laborals reconeguts per la legislació a les treballadores de l’hostaleria i el calcer”.

Segons Campello “donem un pas més en l’eradicació d’unes situacions d’absoluta precarització que durant massa temps s’han exclòs de l’agenda política valenciana”.

Respecte de la importància de l’industria turística i sabatera a la nostra Comunitat la diputada indica que “el creixement econòmic no es pot basar en la competitivitat amb països que exploten als seus treballadors i treballadores, que utilitzen els cossos de les dones com utensilis al servei del creixement”.

A més a més, a la sessió plenària de demà estaran presents diferents membres de les associacions implicades convidades pel grup parlamentari de Compromís. “Una presència -assenyala la diputada Campello- que ens dóna forces per fer passos valents en la transformació del nostre model productiu cap a un de més humà i feminista”.