Bota al contingut principal

El grup de Compromís en el Congrés ha demanat al Govern, a través d’un comunicat,que distingisca amb la Medalla al Mèrit en el Treball a la tripulació del pesquer “Nuestra Madre del Loreto” per treballar incansablement fins a salvar als onze refugiats que transportava.

La formació valenciana exigeix també a l’executiu de Sánchez que sol·licite fons a la Comissió de la Unió Europea per a compensar als mariners per les pèrdues i que, prèviament, el Govern avance la partida.

La formació valenciana exigeix també a l’executiu de Sánchez que compense immediata i íntegrament als mariners per les pèrdues econòmiques patides i que, després d’açò, reclame el seu reintegrament a la Comissió Europea amb càrrec als fons pertinents, en la línia oberta per la Resolució del Parlament Europeu de 12 d’abril de 2016″.

Per a Compromís: “ara que estes onze persones ja han pogut desembarcar en un port europeu segur, és el moment que el Govern faça autocrítica i reconega que no ha estat a l’altura del que s’espera d’un govern d’esquerres”.

La coalició creu que el pesquer de Santa Pola ha donat una lliçó de la qual tothom hauria de prendre nota i ha constatat que de nou governs autonòmics, com el valencià, han aportat solucions davant la inacció del govern central: “Vam votar a Pedro Sánchez perquè es comprometera amb els drets humans i amb la solidaritat entre pobles i no per a deixar a la seua sort al pesquer”.

La formació conclou que “el drama humanitari al Mediterrani encara no ha acabat” i que estaran vigilants perquè “no tindria cap sentit que després de tota la travessia que han realitzat aquestes persones per a arribar a Malta anaren deportades a Líbia”.