Bota al contingut principal

El grup parlamentari Compromís ha denunciat hui que la Conselleria de Governació no ha convocat els Cursos de Capacitació de l’oposició a policia local que són preceptius legalment per poder exercir amb plenitud de garanties.

Segons ha declarat la diputada de Compromís Mireia Mollà “el Curs de Capacitació és la fase que conclou el procediment selectiu i sense ell no hauria d’exercir-se la funció policial. El conseller Serafín Castellano ha sigut incapaç de fer les convocatòries anuals deixant a centenars de policies en la incertesa de quan van a poder concloure el procés de selecció”.

Mollà afirma que “hi ha casos on policies locals fa més d’un any que feren els exàmens d’accés als respectius ajuntaments i encara no han rebut la citació per part de l’Institut Valencià de Seguretat Pública (IVASPE); al igual que tenim plantilles de municipis on pràcticament el 50% dels agents estan en esta situació de provisionalitat, amb la inseguretat jurídica que açò comporta. Esta situació perjudica els policies que no comptabilitzaran la seua antiguitat en el cos fins que no es faça el nomenament definitiu després d’haver superat el curs de formació”.

L’IVASPE venia fent amb tota normalitat dos convocatòries de cursos bàsics, una en primavera i un altra en la tardor, esta última tenia el seu inici l’1 d’octubre. Enguany, estem a punt d’iniciar el mes d’octubre i els ajuntaments afectats encara no han rebut cap notificació per incorporar els agents al curs de capacitació preceptiu, fet que provocarà un nou retard en la capacitació dels nous policies.

Per a la diputada de Compromís “el conseller Castellano sols es dedica a tasques de maquillatge institucional del seu departament davant la manca de recursos que pateix Governació, fet que es veu clarament en la retallada de cursos de capacitació, en la impossibilitat de construir totes les Comissaries de Policia de la Generalitat anunciades en el PLISE, en la privatització de la formació i en el bloqueig del Consell a l’hora de crear el Cos propi de Policia Autonòmica Valenciana.

Compromís reclama a Governació que des de l’IVASPE es facen les previsions necessàries per dotar de professorat al centre i que abans de finalitzar l’any es convoque un nou curs de capacitació per donar resposta a la demanda de nous agents que tenen dret a concloure el seu procés selectiu.