Bota al contingut principal

El síndic de Compromís en Les Corts, s’ha referit hui a la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana que “després de set anys entrebancada al Parlament espanyol esta setmana donaran passos importants al Congrés per a la seua aprovació”. Demà dimarts tindrà lloc la ponència mixta sobre la reforma de l’Estatut i dijous 13 serà tractada en comissió.

Segons ha explicat Ferri “creiem que esta recta final de la reforma és una oportunitat per a assegurar-nos que d’ara endavant arriben les inversions que ens corresponen. Hem tingut coneixement de què es van a plantejar modificacions al text original i en eixe sentit des de Compromís defensarem que qualsevol canvi que es faça a la proposta original siga per avançar. Per això proposarem que el nivell d’inversions siga un mínim i no un màxim, proposarem que la garantia d’inversions no tinga data de caducitat i també que els valencians participem en la decisió d’on s’inverteixen els diners dels Pressupostos”.

En esta línia Compromís proposarà que s’introduisca a la redacció la consideració del nivell d’inversions corresponen al pes poblacional com un “mínim”. Per a Ferri: “açò és coherent amb les resolucions que hem aprovat en Les Corts per unanimitat en la que reclamem una inversió superior al 11% del nostre pes poblacional per a compensar les dècades de marginació amb inversions sensiblement inferiors”.

Per altra banda, la delegació valencianista també proposarà eliminar el període de set anys, per convertir el compromís d’inversions en permanent, així com blindar la participació de la Generalitat en la comissió mixta que ha de decidir la destinació de les inversions territorialitzades.

Com apunta Ferri “en definitiva, els diputats de Compromís en Les Corts anirem esta setmana a Madrid a denunciar la injustícia que s’ha comés amb els valencians en tots estos anys però també a plantejar solucions. No acceptarem una nova discriminació per als valencians i valencianes”.