Bota al contingut principal

El Congrés ha aprovat per unanimitat la Proposició no de Llei presentada per la portaveu de Sanitat de Compromís, Marta Sorlí, per garantir els drets i visibilitzar a les malaltes que pateixen fribromiàlgia i patologies associades, malalties que segueixen sent desconegudes per a la societat i per als professionals tot i que entre un 3% i un 6% de la població mundial les pateixen.

Sorlí ha explicat que “cal començar a fer propostes clares, contundents i valentes per abordar aquesta patologia, basades en la participació de les CCAA, en el coneixement de la malaltia, en la formació de professionals, en la investigació de la patologia i garantir la igualtat d’oportunitats en l’accés als recursos del sistema públic de salut “.

La proposta garantiria noves fórmules d’inserció laboral i prestacions socials justes que garanteixen l’adaptació als llocs de treball, ja que aquestes malalties limiten de forma progressiva les activitats de la vida diària de les persones que les pateixen.

“Crida l’atenció, que de nou, parlem de malalties i patologies desconegudes i aquestes afecten especialment a dones. De nou, som nosaltres les que vam quedar de ploramiques o vam rebre un tractament inadequat, volem que es facin campanyes de divulgació i sensibilització social per suprimir l’estigma de considerar aquestes malalties com trastorns psicològics “, ha afirmat Sorlí.